Welkom op mijn website

Arjen 2014.jpgHomeopathie is een therapie die in beginsel geschikt is voor een breed scala van psychische en lichamelijke klachten en kenmerkt zich door de behandeling van de gehele mens.
Je kunt ook zeggen dat d.m.v. homeopathie het verdedigingsmechanisme (o.a. het immuunsysteem) gestimuleerd wordt.
Soms zeggen homeopaten ook wel dat zij mensen graag gelukkig zien worden.
In een uitgebreid vraaggesprek wordt gezocht naar het individuele medicijn.
Homeopathie is geschikt voor zowel acute als reeds langer bestaande aandoeningen.

Sedert 1981 (na een loopbaan in het onderwijs) houd ik mij bezig met homeopathie.
Ik heb een vierjarige studie daarin afgerond in 1985 aan de Nederlandse Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum.
Na deze studie ben ik een praktijk begonnen en is mij tevens gevraagd les te geven in dit vak. In de afgelopen jaren heb aan diverse opleidingen lesgegeven (ook in Finland, Kenia en Malawi). Sinds enige tijd geef ik geen les meer aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde (HvNA) in Arnhem en de School voor Homeopathie in Amersfoort is na vele jaren gestopt. Jaarlijks ga ik naar Malawi om daar te werken in een kliniek voor homeopathie. Bijzonder boeiend om met homeopathie bezig te zijn in twee zo verschillende werelddelen. Elders op de site (onder de knop 'Afrika') is over mijn ervaringen in Malawi van alles te lezen. 

Er is in de wet niets geregeld omtrent de homeopathie: de opleidingen worden niet gesubsidieerd en praktiserende homeopaten worden door de wetgever 'gedoogd': ze werken onder de BIG-wet. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden een deel van de consulten (uit de aanvullende verzekering). Vaak moet de homeopaat dan aangsloten zijn bij een beroepsvereniging. Mijn beroepsvereniging is de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten: www.nvkh.nl Omdat er in de wet niets geregeld is betreffende de homeopathie, bestaan er ook veel misverstanden over dit vak. Om enige duidelijkheid te verschaffen, meld ik hier dan toch maar dat ik mezelf een 'klassiek homeopaat' noem, maar die term zegt op zich voor de leek ook nog niet veel. Elders op deze site leg ik daar iets meer over uit. Het beste kunt u daarover informatie verkrijgen door te lezen onder de knop 'Inspiring Homeopathy'. Daar staat een tekst die ik geschreven heb over wat deze vorm van homeopathie inhoudt en ik leg uit hoe deze vorm van homeopathie is voortgevloeid uit de klassieke homeopathie en hoe ik die toepas in mijn praktijk.

Contact

De Kragge 47
8483 JV Scherpenzeel (Fr.)

Tel. 0561 480 950

Zie 'Contactgegevens'