Arjen Pasma praktijk voor homeopathie

Vaccines revealed

Van 10 tot 19 januari 2017 is een serie van 9 afleveringen gepresenteerd op internet genaamd ‘Vaccines revealed’ (Vaccinatie Ontsluierd). Deze schokkende en verhelderende documentaire over vaccins en vaccinaties is nog te zien op Youtube: 'Vaccines revealed, episode 1-9'.
 
Inmiddels bestaat er ook een serie genaamd 'The truth about vaccines'. 
  • Laatste update op .

Nieuwe kliniek voor Andrea geopend

Op 15 april 2015 is een kliniek geopend in Mphangala, het dorp waar Andrea Mkandawire met zijn familie woont.

Andrea heeft afscheid genomen van de grote kliniek van EvaDemaya in Luviri en is op 1 mei gestart in zijn eigen dorp.

Meer info onder de knop "Afrika".

 

Dit jaar heeft Arjen van 25 juli t/m 15 augustus weer in het kliniekje van Andrea gewerkt. Nog nooit had hij zo veel armoede gezien. Hij heeft meer dan 450 patiënten behandeld.
Er is intussen een stichting opgericht, er is een nieuwe website: www.zorgvoormalawi.nl en er is ook een Facebookpagina: zorg voor malawi.

  • Laatste update op .

Slaapziekte/narcolepsie na vaccinatie

Tientallen Nederlandse kinderen hebben de ernstige slaapziekte narcolepsie gekregen na te zijn ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft Agnes Kant zojuist bekend gemaakt in Radio EenVandaag. Kant is directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb, waar de meldingen zijn binnengekomen.

Bij Lareb zijn volgens Kant tot nu toe 20 gevallen gemeld. De Narcolepsie Stichting noemt nog eens 29 extra meldingen. In mei lag het aantal meldingen nog op 7. Kant wil dat er nader onderzoek wordt gedaan omdat het niet makkelijk aan te tonen is of de ziekte 1 op 1 is veroorzaakt door het vaccin. Maar Kant noemt het in de uitzending “niet uitgesloten". 

Nog 29 mensen met narcolepsie
Volgens Roel de Boer van de Narcolepsie Stichting gaat het om nog veel meer gevallen van mensen die narcolepsie hebben gekregen na inenting met het middel Pandemrix. Hij noemt nog eens 29 extra gevallen, waaronder 18 kinderen, waarvan het merendeel geen melding heeft gemaakt aan Lareb. "Het gaat om 29 mensen die symptomen van narcolepsie meldden naar aanleiding van die prik", aldus De Boer.   

In 2009 heerste de gevaarlijke Mexicaanse griep wereldwijd, ook wel H1N1 genoemd. Veel landen, zoals Nederland gingen toen over tot vaccinatie, van de inwoners. In ons land werden vooral de 0 - 5 jarigen ingeënt met het vaccin Pandemrix. 

Opvallend veel narcoleptische tieners in Finland
Finland bracht voor het eerst naar buiten dat datzelfde vaccin een zorgwekkende bijwerking heeft. Opvallend veel tieners kregen narcolepsie en wetenschappelijk onderzoek wees op een verband. In Nederland bleek dat verband nog niet. Afgelopen mei maakte Lareb bekend tot dan toe zeven meldingen te hebben gekregen van kinderen die de chronische slaapziekte kregen na te zijn gevaccineerd. Nu is dat aantal dus opgelopen tot in ieder geval twintig. 

Narcolepsie is een slaapstoornis. Mensen met narcolepsie zijn de hele dag slaperig en hebben soms onbedwingbare slaapaanvallen. Voor meer informatie, kijk op narcolepsie.nl en op de website van de Narcolepsie Stichting.

  • Laatste update op .

Malaria en Lariam

HET GEVAAR VAN LARIAM
Gepubliceerd op 31-01-11
Dit artikel hoort bij de uitzending van Radar.

Als je gaat reizen naar een gebied waar malaria voorkomt, moet je verplicht aan de malariamedicatie. Een van die middelen is het omstreden Mefloquine, oftewel Lariam. Lariam is omstreden omdat de bijwerkingen heel ernstig kunnen zijn. Een paar voorbeelden van bijwerkingen die kunnen optreden zijn: angststoornissen, hallucinaties, depressies, duizeligheid, nachtmerries, paniekaanvallen of psychoses.
De fabrikant Roche vindt dit echter geen ernstige bijwerkingen. Volgens Roche zijn alleen bijwerkingen die fataal zijn, leiden tot een ziekenhuisopname of ervoor zorgen dat je ernstig gehandicapt raakt ernstig. En dit soort ernstige bijwerkingen zouden maar bij 1 op de 14.000 mensen voorkomen. Zo lijkt het dus alsof het allemaal wel meevalt met de bijwerkingen. Maar is dat wel zo?
Malaria wordt op mensen overgebracht door de malariamug maar men kan ook via vuile naalden of bloedtransfusie worden besmet. Er overlijden jaarlijks tussen de 1 en 2 miljoen mensen aan malaria.

LARIAM

Lariam is het goedkoopste medicijn tegen malaria. Je moet drie weken van te voren mee beginnen en een keer per week slikken. Bij terugkomst in Nederland moet het nog vier weken geslikt worden. Vaak is er in de eerste weken niks aan de hand. De bijwerkingen beginnen pas als je in het buitenland bent. De Britse professor Andrew Herxheimer vindt dat de testdosis geen voldoende bewijs geeft dat je Lariam veilig kan gebruiken. Er zijn namelijk veel factoren die de bijwerkingen kunnen stimuleren. Zoals bijvoorbeeld vermoeidheid van de reis, hitte, buikgriep en alcohol.
Als de reis korter dan een maand is, kun je ook voor het middel Malarone kiezen. Malarone is duurder (90 euro per maand in plaats van 13 euro per maand) en je moet het elke dag slikken. Malarone heeft minder bijwerkingen dan Lariam (14% vs 29%), zo blijkt uit het onderzoek 'Atovaquone- Proguanil versus Mefloquine for Malaria Prophylaxis in Noimmune Travelers:
"Results from a randomized, double blind study".

In het buitenland is Malarone ook goedgekeurd voor reizen langer dan een maand maar in Nederland ligt dit wat ingewikkelder. De reisklinieken houden zich namelijk aan de richtlijn van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en daarin staat dat Lariam de eerste keus is bij een reis langer dan vier weken.
Volgens onderzoeken hebben maar heel weinig mensen last van bijwerkingen bij het gebruik van Lariam. Het is alleen risicovol voor mensen die aanleg hebben voor psychische problemen. Maar volgens Jan Kleian van de Bond van Defensiepersoneel Defensie, hanteert het leger heel andere regels: zij schrijven alleen Lariam voor als het echt niet anders kan.
De afgelopen jaren is er in Nederland een verschuiving opgetreden in het gebruik van de verschillende antimalaria pillen. In 2004 nam Malarone 58% van de verstrekkingen voor haar rekening. In 2009 is dat gestegen tot ongeveer 80%. Het aandeel van Mefloquine, oftewel Lariam, is vrijwel onveranderd gebleven op 13 à 14 %.

ONDERZOEK NAAR LARIAM

Mefloquine is ontwikkeld tijdens de Vietnam oorlog. Amerikaanse soldaten werden immuun voor het middel wat destijds tegen Malaria werd voorgeschreven, chloroquine. Het Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mefloquine en zij hebben Roche de licentie gegeven om Lariam op commerciële basis te exploiteren.
In 1991 kwam voor het eerst aan het licht wat de bijwerkingen van het middel zijn. Er is een  rapport over geschreven door de World Health Organisation in samenwerking met Roche genaamd 'Lariam’s Severe and alarming neurological and psychiatric side effects'. De conclusie van het rapport was dat er meer studies naar het middel moesten worden gedaan.
In 2001 is er een willekeurige blinde klinische test gehouden onder 15 reisklinieken in Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Zuid Afrika. Lariam is daarin vergeleken met Malarone en daaruit kwam naar voren dat 29% van de Lariam gebruikers last had van neuropsychische bijwerkingen waarvan 19% gemiddeld tot ernstig.
In 2003 publiceerde the British Medical Journal een onderzoek van een Zwitserse wetenschapper die Lariam heeft vergeleken met 3 andere antimalaria medicijnen. Daar kwam uit naar voren dat 41,6% van de mensen die Lariam hebben genomen gemiddelde tot ernstige neuropsychische bijwerkingen vertoonden. Dat was bijna 2 keer zoveel als bij de mensen die doxycycline of Malarone namen.
  • Laatste update op .
  • 1
  • 2

© 2019 Arjen Pasma Praktijk voor Homeopathie

Login